Met de sneeuwval die deze namiddag 26 november 2021 gaat vallen, zal ook het Zwarte Woud het nieuwe wintersportseizoen 2021/2022 kunnen starten. Het is duidelijk voor het skigebied van Feldberg, dat het mooie winterse dagen gaan worden en hopelijk is dit een voorboden van een witte winter, waar we het verstoorde winterseizoen van 2020/2021 mee kunnen vergeten.

Ook de sneeuwkaarten van wintersport.nl zien er meer dan mooi uit met sneeuw voor het ganse Zwarte Woud.

Wie nu de webcams bezoekt of over enkele dagen gaat het grijs/groene landschap van de Feldberg mooi zien veranderen in een winters wonderlandschap. Ideaal dus voor een lange skiweekend of andere shortski vakantie dus.

 

Corona maatregelen Zwarte Woud?

Natuurlijk is er nog steeds zoiets als Covid19/Corona. Welke impact heeft dit voor de skigebieden van het Zwarte Woud? (laatste update van 24/11)

  • De 2G maatregelen worden gevolgd = Genezen of Gevaccineerd (getest telt dus niet meer).
  • “Dit betekent dat alle gevaccineerde, herstellende en schoolgaande kinderen (tot en met 17 jaar) en kinderen die nog niet naar school zijn gegaan, gebruik kunnen maken van de liften in het skigebied Feldberg. In de regel dient het studentstatuut te worden aangetoond door middel van een bijbehorend legitimatiebewijs.”
  • Tickets worden online verkocht en niet aan de kassa’s (om daar geen lange wachtrijen te krijgen).
  • Zolang er geen eten of drinken wordt genuttigd, geldt de maskerplicht in het algemeen voor de open lucht op kerstmarkten, aangezien de minimumafstand van 1,5 meter hier niet permanent kan worden gehandhaafd.