Update 2021: Zoals ook in België worden kerstmarkten in het Zwarte Woud overal afgezegd (zoals bijvoorbeeld de Weihnachtsmarkt in Freudenstadt), maar de grote in Freiburg gaat vooralsnog wel door.

 

De kerstmarkten in het Zwarte Woud (in het Duits Weihnachtsmarkt) combineren de heerlijk warme sfeer van een kerstmarkt met de prachtige omgeving die het Zwarte Woud rijk is.

Denkt u eens aan de mogelijkheid om te gaan kerstshoppen, terwijl u een vergezicht heeft zoals u dat alleen in de mooiste gebieden van Europa zal treffen.

Het is de unieke combinatie van deze factoren die het Zwarte Woud tot een zeer aantrekkelijk gebied maakt voor iedereen die houdt van de kerstmarkten. U kunt er genieten van het ijs om op te schaatsen, de talloze kraampjes en natuurlijk de heerlijk warme sfeer die er hangt, onder het genot van een glas Glühwein.

De kerstmarkten in het Zwarte Woud die de meeste bezoekers weten te trekken zijn hoe dan ook die van Freiburg en Offenburg. Dit zijn de plaatsen die het best bekend staan in de omgeving, waardoor het een uitstekend idee is om daar heen te trekken. Het landschap is er prachtig en vanwege het grote aantal toeristen zijn ook de kerstmarkten er steeds groter gegroeid.

Kerstmarkt in Freiburg

De kerstmarkt in Freiburg staat opgesteld in het centrum van de stad aan het Rathausplatz tussen 18 november – 23 december 2021

maandag t/m zaterdag 10:00 – 20:30 uur
zaterdag en zondag 11:30 – 19:30 uur

Overzicht van hotels in Freiburg.

kerstmarkt freiburg

Corona maatregelen op kerstmarkten in het Zwarte Woud?

Natuurlijk zitten we ook hier met een winter met een nieuwe covid-19 opgang, dus zijn er sinds 24/11 strengere maatregelen bijgekomen:

  • Principe van 2G met Covid Safe Ticket (Gevaccineerd of Genezen)
  • Zolang er geen eten of drinken wordt genuttigd, geldt de maskerplicht in het algemeen voor de open lucht op kerstmarkten, aangezien de minimumafstand van 1,5 meter hier niet permanent kan worden gehandhaafd.