Een vraag die vele mensen zich bezighoudt voor deze winter is of er skivakanties mogelijk gaan zijn deze winter. Met de gegeven omstandigheden, zal je zelf ook wel reeds weten, dat dit niet vanzelfsprekend zal zijn.

Maar hoe zit dit nu voor de skigebieden in het Zwarte Woud (zoals het skigebied Feldberg)?

In Duitsland zijn de Coronamaatregelen per deelstaat geregeld, waardoor maatregelen rond wintersport nog alle kanten uit kunnen. Het lijkt wel algemeen dat tot 20 december (en zelfs begin januari) er geen versoepelingen gaan komen en dus nog geen wintersport toegelaten is (update: ondertussen lijkt het eerder eind januari te gaan worden).

Het Feldberg skigebied doet er alvast wel alles aan om voor 2021 klaar te staan indien ze (ooit?) mogen openen:

  • Er worden enkel dagjeskaarten verkocht en geen abonnementen (om zo beter de drukte te beheren), wat geen probleem is voor wie een shortski wilt doen
  • Geen après-ski open
  • Mondmaskers verplicht
  • Door de vele extra kosten zullen dagjeskaarten ook 4EUR duurder zijn komend skiseizoen

Ondertussen gaan ze er reeds vanuit dat een eventuele opstart misschien pas in februari zal kunnen.

Feldberg ligt in deelstaat Baden-Württemberg en door de landelijke lockdown is de eventuele opening van skipistes alvast achteruit geschoven.

Daarentegen lijken de Oostenrijkse en Zwitserse skipistes al wel vroeger te gaan openen. Duitsland heeft alvast gewaarschuwd, dat Duitse skiërs die naar Oostenrijk trekken een strenge thuisquarantaine zullen moeten doen nadien.