Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud, het dicht beboste gedeelte in het zuidwesten van Duitsland, is er voor iedereen wel wat te doen. Het gebied is werkelijk enorm (maar liefst 200 kilometer bij 60 km groot en tevens het grootste Nationale Park van Duitsland) en toeristen komen er vanwege de indrukwekkende meren, preachtige uitzichten en mooie bossen. Ieder mens is anders, wat zich vertaalt in de keuze van het verblijf. Houd je van luxe en comfort, dan kies je voor een hotel of shortstay verblijf, ben je wat avontuurlijker ingesteld dan kies je voor coach surfing of kamperen.

Populaire activiteiten

De populairste activiteit is toch wel het wandelen, er wordt ook wel gezegd dat het in kaart brengen van wandelroutes zijn oorsprong vindt in het Zwarte Woud. Doordat het gebied zo uitgestrekt is loop je van de ene verblijfsplaats naar de andere. Je kunt er hierbij voor kiezen om je bagage te laten verplaatsen zodat je dit niet zelf hoeft mee te nemen.

Maar ook de watersportmogelijkheden zijn erg in trek bij de bezoekers van het Zwarte Woud. Er bevinden zich namelijk diverse meren en rivieren in het gebied waarin je heerlijk kunt zwemmen, kano├źn, surfen of roeien. Ook is het mogelijk om te waterskien of te wakeboarden op bijvoorbeeld de Rijn.

Ook voor de dierenliefhebber is er voldoende te beleven tijdens het verblijf in het Zwarte Woud, er bevindt zich namelijk het Pforzheim Wildpark. Voor slechts een paar euro kun je ossen, wilde zwijnen, otters en zelfs zo nu en dan een lynx bezichtigen of je kan naar het wolven- en berenpark.

Wil je even een dagje rustig aan doen en de benen wat rust gunnen, bezoek dan de Schwarzwald Hochstrasse. Huur een auto bij een autohuur en leg hiermee in alle rust de weg af die loopt van Freuenstadt tot aan Baden-Baden. Tijdens deze rit kom je tevens de Geroldsau waterval tegen, welke zeker even de moeite waard is om te bekijken! Een andere tip is om de wijndomeinen in deze streek te gaan bezoeken.