Kamperen is natuurlijk altijd al leuk (en zeker in het Zwarte WOud kan je veel campings vinden), maar met deze tips wordt het nog aangenamer! We hebben de acht beste tips voor je op een rijtje gezet. Van handige tips om beter te worden in survival, maar ook bespaartips zoals dat je beter een parking kunt reserveren bij Zaventem omdat dit goedkoper is voor lang parkeerders.

1. Maak een lamp

Om verlichting te hebben in je tent, is dit een makkelijke en goedkope oplossing. Je neemt een lege fles melk en een zakhoofdlamp. De zakhoofdlamp zet je aan en doe je om de melkfles heen en voilà, je hebt een lamp in je tent.
lamp kamperen

2. Wees mieren te slim af

Als je niet gediend bent van mieren op je tafel en bord als je aan het eten bent, dan kan je de tafelpoten in bakjes water zetten. De mieren kunnen de tafel dan niet opklimmen.

3. Altijd koele drankjes

Als je fris, water of bier koud wilt drinken en je tent staat aan het water, dan is dit makkelijk te regelen. Leg de flesjes of blikjes in een plastic zak in het water. Let er wel op dat je de zak goed vastmaakt zodat deze niet wegdrijft.  

4. Hang een schoenenopberger op

Als je een schoenenopberger in een boom hangt en deze vult met je keukengerei dan scheelt dit een hoop zoekwerk en kan je overal makkelijk bij.
camping rekje

5. Rol je kleding op

Als je je rugzak of reistas moet inpakken dan is het verstandig om je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. Als je kleding oprolt nemen ze minder plek in, kreuken ze minder en kan je alles sneller terug vinden in je tas.

6. Ritsen open

Als je je tent na de vakantie weer wilt oprollen, houd er dan rekening mee dat je de ritsen eerst opendoet. Als je je tent oprolt met de rits dicht dan kunnen de tandjes van de rits namelijk knappen en is de rits niet meer te gebruiken.

7. Aansteker en lucifers

Je kiest niet of je nu lucifers of aanstekers meeneemt op kampeertrip. Neem gewoon beiden mee, voor het geval dat het hard regent of de aansteker dienst zou gaan weigeren.

8. Niet onder een helling staan

Zet je tent nooit op onder een helling, hoe mooi het plekje ook is. Als het gaat regenen, dan stroomt anders namelijk al het regenwater zo je tent in.