Het Zwarte Woud is een van de populairste gebieden in Duitsland. Jaarlijks worden er vele vakantiehuizen in het Zwarte Woud gehuurd. Velen huren een huis voor een actieve vakantie in de natuur. In de winter is het gebied populair onder wintersporters en in de zomer onder wandelaars en fietsers.

Hier de vijf populairste bezienswaardigheden van het Zwarte Woud:

  • 1. Wandelen. Op de eerste plaats komen de schitterende wandeltochten die je er kunt maken. Het Zwarte Woud was één van de eerste plekken waar ‘toeristische wandelroutes’ in kaart zijn gebracht. Tijdens een wandeltocht in het Zwarte Woud kun je genieten van prachtige bezienswaardigheden waaronder vergezichten, kloven, wijngaarden en bossen.
  • 2. Triberger Watervallen. In Triberg zijn zeven watervallen met een gemeenschappelijke lengte van 163 meter. Deze watervallen zijn een populaire bezienswaardigheid in het Zwarte Woud.
  • 3. Hohenzollern Kasteel. Op nummer drie komt het Hohenzollern Kasteel bij Hechtingen. Het kasteel is op een berg gelegen waardoor je kunt genieten van een schitterend uitzicht. In en rondom het kasteel is er ook van alles te bezichtigen.
  • 4. Feldberg. Met zijn 1493 m hoogte is de Feldberg de hoogste berg in het Zwarte Woud. Vele toeristen beklimmen deze berg om te kunnen genieten van een schitterend uitzicht over het gebied. Tip: Beklim de berg voor zonsopkomst. Er is dan namelijk een prachtig zicht over de bergen. In de winter kan je hier een prachtig Duits skigebied vinden op deze berg.
  • 5. De Bron van de Donau. De Donau ontspringt hier in het Zwarte Woud bij de stad Donaueschingen
    en leidt naar de Zwarte Zee. Bij deze stad is er een prachtig monument rond de Donaubron gebouwd.

3801987960_eb681a8c56_z