Op zoek naar een mooie plek in het Zwart Woud? Misschien is Gutach dan wel iets voor u. Dit dorpje in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg heeft een hoop te bieden.

Het dorpje heeft dan misschien slechts iets meer dan twee duizend inwoners, er is een openluchtmuseum en een heuse Alpine coaster.

Rodelbaan Gutach

Deze rodelbaan Gutach is 1450 meter lang en bestaat uit drie delen. De rit kent verschillende baanelementen, waaronder twee tunnels. Op ongeveer het midden van de baan wordt er een actiefoto gemaakt. Per voertuig zijn er maximaal twee zitplaatsen en moeten de bezoekers een veiligheidsgordel dragen.

Openingsuren:

  • zomer (maart-begin november): 10-18u elke dag bij passend weer
  • winter seizoen: elke weekend tussen 13-16u. bij passend weer

Prijzen:

  • Volwassenen: €2,5/keer of €12 voor 6 keer
  • Kinderen: €2/keer of €9/6 keer
  • Groepen (vanaf 15 pers): €1,9/persoon

rodelbaan gutach

Openluchtmuseum

In het openluchtmuseum is de ontdekken hoe er de afgelopen eeuwen in het Zwarte Woud geleefd, gewoond en gewerkt is. Een zeer interessante excursie in de open lucht. Je kijkt je ogen uit door alle prachtige bouwwerken in het museum. Vooral als je geïnteresseerd bent in de cultuur rond het Zwart Woud ben je hier op het juiste adres en zul je een heerlijke dag beleven.

Ligging

Gutach ligt in de buurt van Stuttgart. Het is zeker interessant om eens een dagje in deze metropool te gaan kijken.

Aan de andere kant biedt deze stad door zijn vliegveld ook de optie om met het vliegtuig naar Gutach te gaan. Vanuit Stuttgart kun je makkelijk een auto huren om naar Gutach te gaan. Een auto die eigenlijk wel onmisbaar is op deze reis. Het advies is dan ook nog gewoon lekker met de eigen auto richting Gutach te komen. Er lopen verschillende bekende autoroutes richting Gutach en andere delen van het Zwarte Woud. Zoals het de Duitse autowegen betaamt zijn dit zeer fijne wegen, waar je met plezier en comfort overheen kunt rijden.

Gutach ligt in het Zwarte Woud. Dit dicht beboste gebied is het grootste middelgebergte in Duitsland. De Rijn en de Franse Vogezen zijn niet ver weg. Het dak van het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 boven NAP. Tegenwoordig is het Zwarte Woud erg populair onder toeristen. Het glooiende landschap en de mooie houten huizen zorgen namelijk voor prachtige vergezichten.

Het bosgebied bestaat hoofdzakelijk uit sparren- en dennenbomen. Het Zwarte Woud dankt zijn naam aan zijn ondoordringbaarheid. Vroeger hadden verschillende volken namelijk de grootste moeite om door dit gebied heen te trekken. Bijvoorbeeld het sprookje van de gebroeders Grimm vertellen het verhaal van het onheilspellende bos.

Hotels in Gutach?

Op de hotelwebsite van Booking.com kan je in totaal 6 authentieke hotels vinden in Gutach zelf en verschillende andere hotels in de omgeving.

6_hotels_in_Gutach_-_Booking_com