Triberg is een prima locatie voor de wintersport. Maar ook in de zomer is Triberg een leuk plaatsje waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Het gezellige centrum van Triberg (met vele leuke hotels), de traditionele koekoeksklokken en de prachtige natuur en watervallen vormen het perfecte decor voor een heerlijke vakantie.

Met de auto is Triberg prima te bereiken (ongeveer 5 a 6 uur rijden) en ook goedkoop vliegen naar Frankfurt is een perfecte manier om uw vakantie in alle rust en zonder stress te beginnen. Hieronder vindt u de drie hoogtepunten van Triberg.

Watervallen van Triberg
De Triberger watervallen, zeven in totaal, hebben een gezamenlijke lengte van 163 meter en zijn hiermee de hoogste in Duitsland. Ook ’s avonds zijn de watervallen te bewonderen. Er is dan een aangepaste verlichting wat in combinatie met de natuur een betoverend gezicht geeft.

Overdag is dit ook een prachtige plek voor een lange wandeltocht. U vindt hier mooie wandelroutes die u langs de mooiste plekjes brengen. Waaronder de bedevaartskerk Maria in der Tanne. Vooral in de zomer erg druk, maar wel de moeite waard om te bezoeken.

triberg1
Let op: er is een inkomprijs voor het bezoeken van deze watervallen van 4,5EUR/persoon.

Schwarzwaldmuseum
Een absolute aanrader als u in Triberg bent, is het Schwarzwaldmuseum. Hier vindt u een uitgebreide collectie Zwarte Woud klokken en de complete geschiedenis van Triberg inclusief historische klederdracht en de werkplaatsen van oude beroepen. Ook zeker de moeite waard is de draaiorgelverzameling, die de grootste is van heel Europa.

Koekoeksklok
Gelegen in het Eble Uhren-Park vindt u hier de grootste koekoeksklok ter wereld. Het Zwarte Woud is namelijk zeer gekend als regio vanwaar de koekoeksklok afkomstig is. Deze klok is ruim 4 meter hoog en de eigenaar heeft er twee jaar over gedaan om deze klok te bouwen. De klok is vervolgens omgetoverd tot een kleine souvenirwinkel. Hier vindt u verschillende klokken (ideaal als souvenir of als cadeautje voor thuis), maar u kunt hier ook, tegen betaling maar inclusief uitleg, het binnenwerk van de klok bekijken.

triberg2