Afgelopen weekend waren we voor 48u nog eens in het Zwarte Woud en ditmaal voor een trouw van een vriendin, die ondertussen in het liefelijke Bad Dürrheim woont.

Bad Dürrheim is een dorp in het midden van het Zwarte Woud op ongeveer 1,5u van Stuttgart.

Bad_Dürrheim_-_Google_Maps

Kuuroord Bad Dürrheim

Bad Dürrheim is een rustig en vredig dorpje in het midden van het Zwarte Woud wat een perfecte uitvalsbasis is voor een vakantie in zowel de zomer als winter.

Dankzij een zouthoudende waterbron zorgt ervoor dat dit dorp gekend is als kuuroord met een vooralpien bergklimaat met laag vochtgehalte in de lucht.

Het Kuurpark in het centrum heeft alle mogelijke faciliteiten met badparadijs Solemar en de Schwarzwald-sauna met 6 thematische sauna’s.
kuuroord bad durrheim zwarte woud

In de omgeving kan je uitgestippelde wandel- en fiets-routes vinden en daarnaast zijn er ook 3 specifieke Nordic Walking routes. Daarnaast heb je in de winter in de onmiddellijke omgeving kleine skipistes, langlaug mogelijkheden en zit je vlakbij skioord Feldberg voor een shortski in het Zwarte Woud.

Overnachten

Midden in het centrum over het Kurrhaus kan je de hotels Best Western SOLEO Hotel am Park en Hotel am SoleGARTEN vinden.

Beide hotels zijn de perfecte uitvalbasis voor een vakantie in het Zwarte Woud met bezoek aan het kuuroord van Bad Dürrheim.
9075246