Een tip die zeker leuk is voor iedereen die in de herfst/winter/lente het Zwarte Woud bezoekt om eens een icehockey match te gaan beleven.

Waar ijshockey in België een kleine nichesport is, is dit wel degelijk een echte wintersport in Duitsland met de Deutsche Eishockey Liga (DEL) als profcompetitie met 14 teams met wekelijkse matchen.

Midden in het Zwarte Woud kan je de Helios arena van de Schwenninger Wild Wings vinden in het stadje Villingen-Schwenningen (net naast kuuroord Bad Dürrheim). Een overdekte arena met plaats voor 6200 toeschouwers, die steeds de nodige sfeer in zich draagt.

Deze arena wordt trouwens ook voor concerten gebruikt, waarbij er dan plaats is voor 8000 toeschouwers. Tickets voor een icehockeymatch kan je normaal gezien buiten aan het stadion (rechts voor de deur) steeds nog kopen voor een match en staanplaatsen kosten rond de 14-20EUR/persoon.

Een echte aanrader dus om te kijken of je geen thuismatch van dit team kan meenemen (zie de speelkalender), daar ijshockey op het veld een agressieve sport mag zijn, maar tussen de toeschouwers er amper spanningen zijn. Een leuke familieuitstap dus met genoeg spanning en actie om iedereen te doen meeleven.