Het Zwarte Woud staat bij auto- en motor-liefhebbers ook gekend voor het ongekende rijplezier doorheen deze streek. 1 van de meest gekende wegen is de Schwarzwaldhochstrasse (ook wel op de kaart te vinden als B500), die vanuit het luxe kuuroord Baden-Baden (dicht bij de Franse grens) zich Zuidwaarts door het Zwarte Woud slingert voor 130km.

Sommige autowebsites plaatsen dit stuk asfalt zelfs mee in de top 10 van autowegen in Europa, al vind ik dit zelf wat te ver gezocht.

De B500 is perfect onderhouden en slingert vanuit Baden-Baden eerst 10km naar boven, waarna je via grote bochten door weidse landschappen rijdt.

Het Zwarte Woud loopt uit in Stuttgart en daar kan je dan ook het Porsche en Mercedes museum vinden, waardoor je je al kan inbeelden dat deze weg veelvuldig wordt gebruikt door liefhebbers van deze wagens.

In Baden-Baden zie je dan ook vele lokale verhuurmaatschappijen met een indrukwekkende rij aan huurwagens, die ideaal zijn om je ene dagje te gaan uitleven op deze wegen. De supertip is namelijk om een ouderwetse Michelin wegenkaart te gaan gebruiken en ook de wegen in de buurt te gaan verkennen en vooral niet op je gps te gaan vertrouwen (je smartphone verliest trouwens geregeld bereik, dus Google Maps gaat je ook niet aaltijd helpen).

Zoals je kan zien is het dus niet de kortste route, die je moet kiezen. 😉

 

Het mag er dan op sommige momenten uitzien als een perfect racecircuit, weet dat de flitsboetes wel degelijk aankomen en dat je op sommige plaatsen zeer veel overstekende toeristen kan tegenkomen (zoals aan de gekende Mamelsee halverwege de route).