Het Zwarte Woud is uitstekend te bereiken, onder andere met de auto. U heeft dan de mogelijkheid om voor de Duitse autobahn te kiezen (op verschillende plaatsen geen snelheidslimit), waarbij een goede keuze maakt door over de A5 van Karlsruhe naar Basel te rijden of de A81 tussen Singen en Stuttgart te nemen.

Vanaf Utrecht bent u in iets minder dan 6 uur in Freiburg, waardoor het Zwarte Woud bovendien op een uitstekend bereikbare afstand ligt.

Vanuit Brussel kan je er ook voor kiezen om langs Luxemburg en Straatsburg in Frankrijk naar het Zwarte Woud te rijden. Hierbij vermijd je de drukte rond Frankfurt (ochtend en avondspits en vooral vrijdagavond zeer druk).

Een klein nadeel voor de route langs Frankrijk is de 7€ péage die je dient te betalen.

Vliegtuig en trein naar het Zwarte Woud

Daarnaast kunt u kiezen voor een reis per vliegtuig of trein naar het Zwarte Woud.

Houd er wel rekening mee dat het vliegtuig van Basel/Zürich op een uurtje afstand van het Zwarte Woud ligt, net als het vliegveld van Baden. Indien u vliegt naar Stuttgart dient u rekening te houden met een aanvullende autorit van 1,5 uur.

Met de trein kunt u komen tot in Freiburg, door gebruik te maken van het IC- en ICE-net van de Duitse spoorwegen. U kunt er daarnaast voor kiezen om te reizen via de verbinding Stuttgart – Rottweil – Doneaueschingen. U zal er ongeveer 6 uur over doen wanneer u met de trein naar het Zwarte Woud wenst te reizen, gemeten vanaf Utrecht in Nederland.

Je kan voor je vakantie, dan ook natuurlijk altijd voor een paar dagen een huurwagen huren bij bijvoorbeeld Europcar (zie Europcar kortingen) of een andere verhuurmaatschappij.