Het Zwarte Woud is een dicht bebost middengebergte in het zuidwesten van Duitsland. Het woud is gelegen in de deelstaat Baden-Württember en is gelegen aan aan de Franse en Zwitserse grens. Het Zwarte Woud is het grootste Nationale Park van onze oostenburen.

Geen wonder want het park is maar liefst 200 km lang en 60 km breed wat uitkomt op een oppervlakte van 11400 km2. In de omgeving van het Zwarte Woud is dan ook veel te beleven en genoeg bezienswaardigheden voor een gezellige en geslaagde zomervakantie. Wij laten je graag de highlights zien voor een geslaagde vakantie in het Zwarte Woud.
waterval

De prachtige natuur

De natuur in het Zwarte Woud is in één woord samen te vatten: prachtig. De wijngaarden, riviervalleien en bossen maken van het Zwarte Woud één van de populairste vakantiebestemmingen van Duitsland. Bezoek ook vooral de Triberger Watervallen, één van de hoogste watervallen van Duitsland waar het water met een oorverdovend lawaai naar beneden klettert.

Wandeltochten

Houdt u van wandeltochten? Dan bent u in het Zwarte Woud aan het juiste adres. De drie bekendste lange afstandroutes zijn de Westweg, Mittelweg en de Ostweg. Bij deze lange afstandsroutes loopt u van verblijfplaats naar verblijfplaats. Naast deze meerdaagse wandeltochten zijn er ook dagtochten,gps wandelingen en herbergtochten mogelijk. Uw vakantiehuis in duitsland dient dan als basis om rond te trekken in de prachtige natuur van het Zwarte Woud.
kasteel

Hohenzollern Kasteel

Een absolute aanrader in het Zwarte Woud is het Hohenzollern Kasteel bij Hechingen. Dit betoverende kasteel is gevestigd boven op de berg. In en rondom het kasteel vindt u allerlei bezienswaardigheden en kunt u zich gegarandeerd de hele dag vermaken.

Pforzheim Wildpark

Het Phorzheim Wildpark is voor jong en oud een leuk dagje uit. Geniet in dit wildpark van de prachtige natuur en kom oog in oog te staan met bijvoorbeeld de ossen, wilde zwijnen en otters die hier vrij rondlopen.

Watersporten

Houdt u wel van een actieve vakantie? In het Zwarte Woud kunt u diverse watersporten beoefenen. Het Zwarte Woud heeft namelijk de Titisee, de Schluchsee en diverse andere rivieren waar u kunt zwemmen, roeien, zeilen of surfen. Voor de echte durfals is er ook de mogelijkheid om te gaan waterskien en wakeboarden op de Rijn en in de Oberheintal.