In het Zuiden van het Zwarte Woud zit je met de grens van Zwitserland. Dit maakt dat je daar alvast ook moet opletten om niet met je wagen in Zwitserland te gaan rijden (zonder de aankoop van een wegenvignet).

Maar veel gevaarlijker is het bij wandelingen aan de grens, dat je smartphone naar een Zwitsers gsmnetwerk gaat switchen. Door die Europese regelgeving om roamingkosten in Europa te laten vervallen, zijn we het niet meer gewoon. Maar zoals vroeger is internetroaming met je smartphone buiten Europa gewoon echt super duur.

En laat Zwitserland natuurlijk geen deel van Europa zijn. Sommige providers gaan dan ook de volle pot aanrekenen van roamingkosten in Zwitserland.

  • Je hebt de brave providers zoals Scarlet, die internetverkeer in Zwitserland gewoon bij je Europese bundel rekenen.
  • Je hebt dan Telenet & Base die een bescheiden 3EUR/MB vragen. Een mailtje met wat foto’s binnenhalen kost je dus snel 10EUR… 🙄
  • Daarna heb je Orange die er maar ineens 6EUR/MB van maakt, dus dat mailtje kost je plots al 10EUR…. 🙅‍♂️
  • En als topper zitten we met Proximus, die ineens maar 14,52EUR/MB vragen wat voor hetzelfde mailtje uitkomt op 145EUR… 🤯

Gelukkig gaan ze na het verbruiken van 50EUR je hiervoor waarschuwen en je internetverkeer afsluiten. Wil je toch verder geld erdoor jagen, dan kan je dit met een smsbericht terug activeren (op eigen risico/kosten).

 

Let hier dus zeker voor op als je gaat wandelen bij de Zwitserse grens, waar de Zwitserse gsmsignalen soms de Duitse signalen overtreffen en je smartphone automatisch laten switchen van netwerk.