Het klimaat in het Zwarte Woud staat bekend als een gematigd zeeklimaat. In de zomer is het er zo’n 20-25 graden Celsius, waardoor u er uitstekend kunt vertoeven, bijvoorbeeld op een van de prachtige campings. Bovendien is het Zwarte Woud de regio in Duitsland met de meeste zonuren. Gemiddeld schijnt de zon er in juli 8 uur per dag, waarmee u de hele dag zon heeft.

Klimaat in de winter

Ook in de winter is het heerlijk weer in het Zwarte Woud, al is het dan natuurlijk vooral de koude die het goed doet en het Zwarte Woud in een wintersportparadijs omtoverd. De temperatuur ligt er in de winter gemiddeld rond het vriespunt.

U kunt er genieten van meer dan 150 verschillende wintersportpistes, waarop u kunt skiën, snowboarden en natuurlijk ook langlaufen, afhankelijk van uw voorkeur. Het Zwarte Woud is een populair wintersportgebied voor vele Belgen en Nederlanders.

Door deze afwisseling kan u er zowel in de zomer als in de winter terecht voor een heerlijke vakantie in dit bosrijke gebied in het zuidwesten van Duitsland.

Hieronder kan je per maand de gemiddelde minimum en maximum temperatuur vinden.
Klimaat zwarte woud - temperatuur