In het Zwarte Woud houdt men van eten en drinken, waardoor u ook daarvoor af kunt reizen naar dit prachtige gebied in het zuidwesten van Duitsland.

Men houdt er bovendien van de feestdagen zoals als Rosenmontag en Fastnacht, waarbij het eten en drinken natuurlijk rijkelijk beschikbaar is. Van gezond koken doen ze niet snel mee op die dagen. 😉

Onder andere de taarten zijn er heerlijk, waardoor u er verstandig aan doet daar een keer een hapje van te proberen. Daarnaast zijn er natuurlijke vele natuurproducten zoals honing beschikbaar.

Het is dan met name verstandig om de Schwarzwälder Kirschtorte te proberen, aangezien dat de beroemde kersentaart is, die men daar als geen ander klaar kan maken.

 

Schwärzwalder schincken

Daarnaast kunt u kiezen voor de Schwärzwalder Schincken, aangezien dat een andere specialiteit is van dit gebied. Het is de meest gekochte ham in Europa, wat op zich natuurlijk al goed aangeeft van welke kwaliteit het is.

U doet er goed aan om eens een plakje op uw brood te proberen en er eens goed voor te gaan zitten. U kunt op deze manier een stukje Schwärzwalder Schincken eten, dat uw beleving van ham totaal zal doen veranderen. Verder is het een goed idee om de Flammkuchen eens te proberen. Dat is een soort platte pizza met zure room, spekjes, kaas en uien.