Brussels Airport, ook wel luchthaven Zaventem genoemd is de grootste luchthaven van België. Via de Belgische luchthaven kunt u vliegen naar meer dan 160 bestemmingen wereldwijd. Bent u van plan om binnenkort gebruik te maken van Brussels Airport dan is het goed om te kijken bij welke parking u het beste uw auto kunt parkeren.

Welke parkeervormen zijn er?

Op- en rondom Brussels Airport is er de keuze uit een drietal parkeervormen: Parkeren op loopafstand, Valet Parking en Shuttle Parking Zaventem. Hieronder beschrijven we in het kort deze parkeervormen bij Brussels Airport.

Parkeren op loopafstand

Op het vliegveld zelf zijn er ruim 10.000 parkeerplaatsen op loopafstand van Brussels Airport gelegen. De parkings P1, P2 en P3 zijn allemaal op loopafstand. Hoe dichterbij, hoe duurder het parkeren is. Voor 7 dagen parkeren betaalt u ongeveer 115-150 euro. Parkeren op loopafstand kan alleen op de luchthaven. Er zijn geen concurrerende parkeeraanbieders op loopafstand.

Valet Parking

Dit is de duurste parkeerkeuze, maar is de meest comfortabele parkeervorm. U rijdt rechtstreeks naar de luchthaven en hier zal een medewerker van de valet service klaar staan om uw auto in ontvangst te nemen en vervolgens stallen op een beveiligde parkeerplaats. Bij terugkomst van uw vakantie zal de auto weer klaar staan op het vliegveld en kunt u meteen de weg naar huis vervolgen. Deze parkeervorm is alleen mogelijk bij een concurrerende parkeeraanbieder en niet op het vliegveld zelf.

Shuttle Parking

Dit is de goedkoopste parkeervorm. Doordat de parkeerplaats verder van het vliegveld ligt zijn de parkeertarieven gunstiger. Bij het parkeren op een parkeerterrein die verder van het vliegveld ligt is een gratis shuttlebus inbegrepen. De shuttlebus brengt u naar de luchthaven en haalt u weer op bij terugkomst van uw vakantie. Op de luchthaven zelf kunt u hier gebruik van maken op Discount Parking 1, maar ook bij vele alternatieve parkeeraanbieders rondom Brussels Airport.

Vergelijk alle parkeeropties

Hierboven hebben we de verschillende parkeervormen beschreven waar u uit kunt kiezen. Wat is nu de beste parkeeroptie? Vergelijkingswebsite Parkingbijzaventem.be vergelijkt al jarenlang alle parkeermogelijkheden rondom Brussels Airport. U kunt eenvoudig alle parkeertarieven zien in één overzicht en reviews lezen van reizigers die eerder gebruik hebben gemaakt van deze parkings.