In het Zwarte Woud kunt u heerlijk fietsen. Denkt u onder andere eens aan de twee grote natuurgebieden die er liggen, waaronder het Mitte/Nord natuurpark. Dit is een zeer groot natuurpark, waar u kunt genieten van de uitgestrekte rust.

U kunt op die manier heerlijk fietsen in het Zwarte Woud, waarbij u lange tijd niemand anders tegen zal komen. U komt even helemaal tot rust, of kunt aan de andere kant juist genieten van de prachtige begroeiing die u tegenkomt, samen met al het groen in het algemeen.

Doordat er best wel wat hoogteverschillen te vinden zijn in het Zwarte Woud, zie je er dan ook meer en meer elektrische fietsen rondrijden om toch comfortabel ook langere fietstochten te kunnen maken.

Mountainbiken in het Zwarte Woud

Daarnaast kunt u fietsen in het Zwarte Woud door het avontuur op te zoeken en gebruik te maken van een mountainbike. Het is sowieso een goed idee om voor een meer sportieve fiets te kiezen, aangezien er grote hoogteverschillen bestaan en u de versnellingen meer dan nodig zal hebben.

Uiteraard kunt u er als een startende fietser aan de slag gaan met de verschillende technieken, maar is er ook voldoende uitdaging te vinden voor de meer professionele biker. Zo kunt u fietsen in het Zwarte Woud op de manier die u wenst en kunt u er in ieder geval genieten van de prachtige natuur.

Ultra bike
Elke jaar midden juni is er rond Freiburg ook de marathon mountainbike wedstrijd Ultrabike. Waarbij er 117km en 3150hoogtemeters moeten overwonnen doorheen het Zwarte Woud.