In het Zwarte Woud is er meer dan voldoende natuur te vinden, waardoor u er heerlijk op uit kunt trekken, om er optimaal van te genieten met de wandelschonen aan of vanop de fiets.

U kunt allereerst een bezoek brengen aan het natuurpark Mitte/Nord. Dit park loopt, zoals de naam al aangeeft, van het midden tot het noorden van het Zwarte Woud. Het is het grootste natuurpark van Duitsland en kent een oppervlakte van 375.000 vierkante meter. Bij Triberg komt het park samen met het Naturpark Südschwarzwald, waardoor u de mogelijkheid heeft ook dat deel van de natuur te gaan bezoeken.

Naturpark Südschwarzwald

Het Naturpark Südschwarzwald is het zuidelijke park binnen het Zwarte Woud, waar u onder andere vanaf Triberg van kunt gaan genieten. Dit is het startpunt van het park, dat doorloopt tot bij de Boven Rijn. Deze locatie bevindt zich op de grens met Zwitserland, waarmee het een zeer uitgestrekt park is, dat zeer de moeite waard is. Indien u houdt van de natuur, maar daarnaast ook van sport en recreatie bent u er aan het juiste adres. Met name de bewegwijzering is er erg goed, waardoor u er heerlijk kunt gaan fietsen of wandelen door het Zwarte Woud.
Naturpark Südschwarzwald
Foto door Skl8em