1 van de middelen waarmee de verspreiding van het Covid-19 virus wordt in kaart gebracht zijn zogenaamde corona-apps. Deze gaan anoniem bijhouden met welke andere gebruikers dat je de afgelopen weken in contact bent gekomen. Indien 1 van deze gebruikers nadien positief test, krijg je hiervan een notificatie, zodat je weet dat je je best ook kan gaan laten testen.

In Belgiƫ en Nederland discussiƫren we er al even over, maar is er momenteel nog niets voorzien. In Duitsland hebben de grote speler SAP en Deutsche Telekom hun schouders hieronder gezet samen met de universitaire wereld. De app is daarbij volledig via het opensource model gebouwd, waardoor andere developers de code vrij kunnen inkijken en zelfs bugfixen kunnen aangeven.

De Corona Warn app is nu ook beschikbaar in het Engels en de Duitse ambassades laten dan ook weten dat ook toeristen, deze app kunnen installeren voor Android en iOS smartphones. De App is NIET verplicht en is vrijwillig te gebruiken.