Het taartrecept van Linzer Torte is wereldberoemd. Dit recept komt oorspronkelijk uit de Oostenrijkste stad Linz, maar is ook een veelgemaakte taart in Het Zwarte Woud. Officieel met gemalen hazelnoten in het deeg en frambozenvulling.

Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het is één van de oudste recepten van onze aardbodem. En het is niet alleen een heel bekend en oud recept, het is ook nog eens verrukkelijk! Maar hoe hebben ze deze heerlijke zoetigheid gecreëerd? En kunt u het origineel evenaren? Wij geloven van wel en hebben het taartrecept van Linzer Torte opgezocht.

Het geheim van Linzer Torte

We beginnen natuurlijk met het maken van een boodschappenlijstje. Voor het maken van Linzer Torte hebben we de volgende producten nodig:

  • 250 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 250 gram bloemsuiker
  • 250 gram gemalen hazelnoten
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • piment
  • snuifje kruidnagelpoeder
  • snuifje kaneel
  • sap en zeste van een citroen
  • aalbesconfituur
  • amandelsnippers
  • 1 losgeklopt ei

Hebben we alles? Dan gaan we aan de slag.

We beginnen met het vormen van het deeg in een taartvorm. Het deeg maken we door het bloem, de eierdooiers, specerijen en suiker tot het deeg te vormen. 2/3 van de deeg in een bebloemde taartvorm ongeveer een halve centimeter dik uitrollen en met de confituur insmeren. Van de rest van het deeg dunne streepjes rollen en in roostervorm over de taart leggen, een dikkere streep voorzien als taartrand. Vervolgens de taart met een ei bestrijken en met amandelschilfers versieren. Laat de taart ongeveer een uur bakken in een voorverwarmde oven.

Deze taart kan je perfect in een koele plek voor enkele weken bijhouden (afgedekt met aluminiumfolie), waardoor deze nog krokanter van smaak wordt.

Eet smakelijk!
linzer tortewp-image-341″ />
foto credits